ÖZGE ŞAHİN Klinik Psikolog

Hacettepe Üniversitesi, Psikoloji Bölümü

ÖZGE ŞAHİN Klinik Psikolog


ÖZGE ŞAHİN
Klinik Psikolog
Çocuk - Ergen \ Anne - Baba

Hacettepe Üniversitesi, Psikoloji Bölümü

2007-2011

Hacettepe Üniversitesi, Klinik Psikoloji Bütünleşik Doktora Programı (PhD)

2011-2020

2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde lisans eğtimini tamamlamıştır. 2020 Ekim ayına dek Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmış, Ağustos 2020’de “Babaları Tarafından Cinsel İstismara Maruz Bırakılan Kız Çocuk Annelerinin Öznel Deneyimlerinin Nitel Olarak İncelenmesi” başlıklı tezini savunarak doktora derecesini almıştır.

Lisansüstü eğitimi boyunca, Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi ve Oyun Terapisi yönelimli terapi ve süpervizyon eğitimlerini almıştır. Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Birimi’nde 1000 saatlik klinik psikoloji stajını tamamlamıştır. Lisansüstünde aldığı eğitimlere ek olarak, Prof. Dr. Gonca Soygüt Pekak tarafından verilen Şema Terapi Temel Eğitimini ve Süpervizyonunu; Prof. Dr. Bahar Gökler ve Doç. Dr. Ilgın Gökler Danışman tarafından verilen Travma ve Yas: Psikodrama Yoluyla Travmanın Çalışılması eğitimini; Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu tarafından verilen Aile ve Evlilik Terapisi 1. Ve 2. Modül eğitimlerini; Prof. Dr. Ferhunde Öktem, Prof. Dr. Gülsen Erden, Prof. Dr. Nihan Sezgin, Prof. Dr. Tülin Gençöz, Doç. Dr. Sait Uluç tarafından verilen Wechsler Çocuklar için Zeka Ölçeği Dördüncü Sürümü’nün (WISC-IV) Eğitici Eğitimini almıştır. WISC-IV eğitici eğitimi sonrasında gerekli koşulları sağlayarak, WISC-IV eğitmeni ve uygulayıcısı olmaya hak kazanmıştır.

2016’dan bu yana Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü’nde eğitimine devam etmiş, hazırlık ve temel aşama eğitimlerini tamamlayarak asistanlık belgesini kazanmıştır. Halen ileri aşama öğrencisidir. Psikodrama temel eğitiminde Psikodramatist Bircan Kırlangıç Şimşek süpervizyonu altında, Uzm. Psk. Elçin Baykal Kök ile birlikte kadına karşı şiddetle çalışan ruh sağlığı çalışanlarına yönelik 10 haftalık psikodrama yaşantı grubu yürütmüştür.

2012- 2018 yılları arasında gönüllü psikolog olarak Gazi Üniversitesi Çocuk Koruma, Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde ihmal ya da istismara maruz kalan çocuklarla ve aileleriyle görüşmeler yapmıştır. Eş zamanlı olarak çocuk hakları ve çocuğa karşı şiddet ile ilgili pek çok eğitimde eğitmen olarak rol almış; birçok seminer vermiştir.

2018 yılından itibaren, Türk Psikologlar Derneği yönetim kurulu üyesidir. Çocukluk dönemi duygusal zorlukları, çocuğa- kadına karşı şiddet, bağlanma ve zeka değerlendirmesi konularında akademik çalışmalarına devam etmektedir. 2020 Ekim ayı itibariyle, uMUTLU Psikolojik Hizmetler Merkezi’nde klinik psikolog olarak, çocuk, ergen ve ebeveynler ile çalışmaktadır.

Özge Şahin’in yürüttüğü akademik çalışmalar;

a.Uluslararası Atıf İndekslerine (SSCI/SCI) Giren Yayınlar

Uluç, S. Korkmaz, B. ve Şahin, Ö. (2014). Flynn Etkisi’nin Türk Örnekleminde Değerlendirilmesi: WÇZÖ-R ve WÇZÖ-IV IQ Puanlarının Karşılaştırılması. Türk Psikoloji Dergisi, 29 (73), 60-69.

b.Ulusal Hakemli Dergilerdeki Yayınlar

Şahin, Ö. ve Kahya, Y. (2018). Evcil Hayvana Bağlanma Ölçeği: Geçerlik ve Güvenirlik Çalışması. Nesne, 6(12), 174-197.

Koç, E.M., Şahin, Ö., Güngör, E., Şahin Dağlı, F. ve Derman, O. (2015). Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme Derneği Gençlik Kolu Gönüllülerinin Çocukluk Dönemlerindeki İstismar Sıklığı. Sürekli Tıp Eğitim Dergisi, 24 (4), 134-140.

c.Uluslararası Kongre Bildirileri

Şahin, Ö. (2017). “Hayır”sız Erkek Evlatların Hayırla İmtihanı: Hayırla Barışmak (Poster Bildiri). 8. Işık Savaşır Klinik Psikoloji Sempozyumu, İzmir, Türkiye.

Şahin, Ö. (2017). Kıyıya vurmadan fark edilenler: Türkiye Basını’nda Suriyeli Çocuklar, Alan Kurdi Anısına (Poster Bildiri). 15. Avrupa Psikoloji Kongresi (ECP, 2017), Amsterdam, Hollanda.

Şahin, Ö. (2016). Türkiye’nin doğusundan çocuk sesleri: Tank kuşu vurduğunda (Sözel Bildiri). II. Uluslararası Çocuk Koruma Kongresi (2016), Ankara, Türkiye.

Şahin, Ö. ve Ergin, E. (2016). Çocukların cinsel istismarının önlenmesi: Kimyasal hadım mı?, zihniyet hadımı mı? (Sözel Bildiri). II. Uluslararası Çocuk Koruma Kongresi (2016), Ankara, Türkiye.

Şahin, Ö. ve Şen, G. (2015). Moda mı, İstismar mı? (Sözel Bildiri). 14. Avrupa Bölgesel Çocuk İhmal ve İstismar Kongresi (2015), Bükreş, Romanya.

Şahin, Ö. (2015). Uzmanlar olarak ihmali ihmal mi ediyoruz? (Poster Bildiri). 14. Avrupa Psikoloji Kongresi (ECP, 2015), Milano, İtalya.

d.Ulusal Kongre Bildirileri

Uluç, S. ve Şahin, Ö. (2015). Cohen’in Üçlü ve Cattell-Horn-Carroll’ın Dörtlü Puan Örüntülerinin Genel Zekayı Yordama Gücünün WÇZÖ-IV ile karşılaştırılması. (Sözel Bildiri). VIII. Işık Savaşır Klinik Psikoloji Sempozyumu, Ankara, Türkiye.

e.Kitap Bölümleri

Şahin, Ö. (2019). (Böl. 38) İhmal, İstismar ve Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu. Ş. Soysal Acar (Ed.) Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu. Ankara: Nobel. ss. 427-436.

f.Diğer Yayınlar

Şahin, Ö. (2016). Çocuklar farkında olmayabilir, ya siz?, nBeyin Dergisi, 3, 32-37.

ÖZGE ŞAHİN
Klinik Psikolog